Бареков: Политиците нехаят за младите безработни

Бареков: Политиците нехаят за младите безработни | StandartNews.com

Никой от досегашните български евродепутати не е направил нищо за решаването на проблема с младежката безработица, а в същото време у нас тя надхвърля 30 процента. Това заяви пред симпатизанти в Стара Загора лидерът на България без цензура и водач на коалиционната листа на формацията Николай Бареков. Той разкритикува социалистите и лидера им Сергей Станишев, че Европейският съюз отпуска 6 милиарда за борба с младежката безработица. Но от тези пари у нас ще влязат едва една шестдесета.

"Трябва ни поне една трета, за да решим проблема на безработните младежи", каза Бареков. "Ако Станишев наистина се беше преборил, у нас щяха да влязат повече пари. Не бива да се забравя, че у нас младежката безработица е над 30% и това е много повече, отколкото е този показател за Европа", допълни още той. Лидерът на "България без цензура" настоя за България да бъде отделена много по-голяма сума от евросредствата, но това е една пропусната възможност.

"В момента у нас за здраве се отделят по 4 процента, в Европа този процент е двойно по-голям", отбеляза още Бареков. И настоя тази цифра да бъде сериозно коригирана, поне на 8 процента от БВП, колкото се заделя в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай