Зрелостници мислят между Възраждане и Средновековие

Зрелостници мислят между Възраждане и Средновековие | StandartNews.com

София. "Църковно-национално движение през епохата на Възраждането" и "Залезът на ранносредновековното Българско царство (927-1018)" са двете теми, които бяха изтеглени днес на изпита по история на България, съобщиха от СУ.

В 9.00 часа в 65-та аудитория на Ректората Мария Василева от гр. Сливен изтегли късметлийските теми от общо 18 подготвени.

Доц. Милена Стефанова, зам.-ректор на Софийския университет, пожела на кандидат-студентите успех, да дадат най-доброто от себе си и наесен да се поздравят като първокурсници в най-старото и авторитетно висше училище в България.

Писменият изпит по история на България се състои в развиване на тема по даден исторически проблем. Времетраенето на изпита е 4 астрономически часа.

Предложената изпитна програма е съставена въз основа на учебното съдържание по История на България за XI клас на СОУ - задължителна подготовка. В нея са включени основни проблеми, които са обединени в тематични кръгове и се отнасят до развитието на българската държава и на българското общество във времето от края на VII до средата на XX в. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай