Взимат над 1500 студенти на стаж в държавната администрация

Взимат над 1500 студенти на стаж в държавната администрация | StandartNews.com

София. Днес в 14:00 ч. ще бъдат публикувани 1572 позиции по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация за тази година.

Стажантската програма ще се състои за трета поредна година, а позиците, обявени по програмата за 2014 г., са с над 470 повече от обявените за миналата година, съобщават от правителствената пресслужба.

За стаж в държавната администрация ще могат да кандидатстват всички студенти, които се обучават в страната или чужбина, независимо от степента, формата на обучението или курса.

Във фокуса на програмата стои придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и възможността за по-добра професионална ориентация на студентите.

Стажовете ще бъдат едномесечни, неплатени, с възможност за гъвкаво работно време и ще се проведат в периода 1 юли – 30 септември 2014 г.

Предлагат се стажове в 40 професионални направления, като с най-много обявени стажантски позиции са Икономика (507), Администрация и управление (225), Право (178), Архитектура, Строителство и геодезия (98), Информатика и компютърни науки (72), Социални дейности (66) и др.

Условията на програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация в раздел Информация за програмата: http://staj.government.bg.

Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на портала. Крайният срок за кандидатстване е 11 май 2014 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай