Вуз се отказа от рейтингите

Вуз се отказа от рейтингите | StandartNews.com

София. Висшето училище по застраховане и финанси се отказа от участие в рейтинговата система на университетите. Това е първият вуз у нас, който обявява, че не иска да участва в измерването на рейтингите с мотива, че те са субективни и неточни. Ръководството е изпратило писмо до МОН, че всяко по-нататъшно включване на ВУЗФ в рейтинговата система ще бъде смятано за уронване на авторитета на вуза.

Причината за отказа е, че много от критериите, по които се мерят рейтингите, според ВУЗФ не са добре обмислени. Ползват се стари данни, нашата нова оценка от институционалната акредитация не е взета предвид, казаха от Висшето училище по застраховане и финанси. Сегашната им оценка била 9,04, а в рейтинга им все още се използва поставената преди 6 години оценка 7,5, посочиха от вуза. Те настояват, че единствената меродавна оценка е тази, която се дава от Националната агенция за оценяване и акредитация.

Ако отново ни включат в сега съществуващата рейтингова система, ще си търсим правата по съдебен ред, допълват от висшето училище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай