ВУСИ ще си сътрудничи с водещ световен производител на технологични интелигентни системи

ВУСИ ще си сътрудничи с водещ световен производител на технологични интелигентни системи | StandartNews.com

Висшето училище по сигурност и икономика сключи споразумение за сътрудничество с Dahua Technology. Компанията е водещ световен производител на системи за видеонаблюдение и има присъствие в над 180 държави. Продуктовото портфолио на Dahua Technology е изключително обширно и предлага интегрирани системи за пътна безопасност; видеонаблюдение и софтуер; цялостни решения за управление на големи търговски площи и магазини; интелигентни системи за мениджиране на сгради и жилищни комплекси; високотехнологични решения за банкиране и финанси и т.н.
Споразумението за сътрудничество между ВУСИ и Dahua Technology беше подписано съответно от ректора на вуза проф. д.п.н. Георги Манолов и г-н Лианг Фей – представляващ Дахуа Технолъджи България. „Изключително съм удовлетворен от факта, че след почти едногодишни преговори подписахме споразумение с Dahua Technology. Искам да подчертая, че ние не просто сключваме договор с една от многото фирми на пазара, а с крупна компания, която е сред лидерите в глобален мащаб с над 3 милиарда долара оборот", заяви проф. Манолов. „Радвам се, че студентите на вуза ще могат да се запознаят и да работят с нашите продукти, които са на световно ниво. Показателен за това е фактът, че нашата фирма е втора по пазарно присъствие в целия свят за 2015 година", каза г-н Фей.
ВУСИ и Dahua Technology ще създадат съвместна иновационна лаборатория за сигурност и наблюдение. Тя ще се използва както за обучение на студентите, така и за внедряване на най-новите постижения в технологичните разработки. Избрани специалисти ще провеждат занятията със студентите, които освен практически умения, ще могат да провеждат и специализирани изследвания.
„Полагаме основните на взаимноизгодно и дългосрочно сътрудничество, което ще надграждаме във времето. Интегрираме усилията си с водеща глобална компания, чийто опит се цени в целия свят", заяви ректорът на ВУСИ проф. Георги Манолов. Той не скри очакванията си партньорството с Dahua Technology да послужи като положителен пример и да даде тласък на развитието както на двустранните отношения, така и на тези между китайските фирми и висшето образование в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай