Събота,

Всички учебници - в интернет

От: Failed to load user -
20533
Всички учебници - в интернет
A
A
A

София. Всеки учебник на хартия ще има и свой електронен вариант, съобщи просветният зам.-министър Милена Дамянова. Он лайн помагалото няма да бъде PDF-вариант на книжното помагало, а съвсем отделен портал с различни игри, упражнения и интерактивни възможности.

Засега не предвиждаме да има само он лайн учебници, без харниен носител, защото някои от децата нямат компютри у дома, каза зам.-министърката.

Образователната комисия в парламента пък прие, че училищата вече ще могат да избират между неограничен брой варианти на учебници. Досега те бяха само 3. Оценяването им ще се извършва на два етапа. В първия специална комисия, в която има и психолози, ще оценяват всички предложения на издателствата. Онези от тях, които съберат 85 % подкрепа, ще достигат до втори етап, в който оценка ще им дават всички учители. Даскалите ще ги оценяват он лайн, за да се избегне вариантът директори или издатели да окажат натиск върху мнението им.

Депутатите приеха също, че математическите гимназии вече няма да могат да приемат ученици от пети клас. Ако искат да правят ранен прием, те ще трябва да се преобразуват в средни математически училища.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички