Вдигат заплатите на всички учители

Вдигат заплатите на всички учители | StandartNews.com

София. Заплатите на всички учители могат да бъдат увеличени с 5%, заяви лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева. По нейните думи това е почти договорено с министерството, но се правят разчети откога да бъде увеличението - от 1 юли или от 1 септември.

Просветният министър Анелия Клисарова бе заявила, че повишение на надниците ще има само за младите учители до 35 години. "Не искаме да се делят преподавателите на млади и стари и да се разединява учителското съсловие", заяви Такева на национална конференция, посветена на гражданското общество.

Вицепрезидентът Маргарита Попова, която присъства на срещата, пък заяви: "Ще говорим за енергийна ефективност, когато се научим да говорим за духовната ни сила и мощ." Думите за енергийната ефективност бяха залегнали в последните изявления на президента Росен Плевнелиев. "Всичко друго е желание и жажда за повече власт и повече печалби. Столът ти в ЕС е празен, когато хората не чуят ти грижиш ли се най-напред за къщата си и за националния си проблем", каза Попова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай