Четвъртък,

Вдигат заплатите на всички учители

От: Failed to load user -
2805
Вдигат заплатите на всички учители
A
A
A

София. Заплатите на всички учители могат да бъдат увеличени с 5%, заяви лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева. По нейните думи това е почти договорено с министерството, но се правят разчети откога да бъде увеличението - от 1 юли или от 1 септември.

Просветният министър Анелия Клисарова бе заявила, че повишение на надниците ще има само за младите учители до 35 години. "Не искаме да се делят преподавателите на млади и стари и да се разединява учителското съсловие", заяви Такева на национална конференция, посветена на гражданското общество.

Вицепрезидентът Маргарита Попова, която присъства на срещата, пък заяви: "Ще говорим за енергийна ефективност, когато се научим да говорим за духовната ни сила и мощ." Думите за енергийната ефективност бяха залегнали в последните изявления на президента Росен Плевнелиев. "Всичко друго е желание и жажда за повече власт и повече печалби. Столът ти в ЕС е празен, когато хората не чуят ти грижиш ли се най-напред за къщата си и за националния си проблем", каза Попова.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички