Варна става домакин на форума за нов закон

Варна става домакин на форума за нов закон | StandartNews.com

Варна ще бъде домакин на дискусионен форум "Ангажименти на общините по прилагане на новия Закон за предучилищно и училищно образование", който ще се проведе на 2-ри и 3-ти юни в грандхотел „Варна". Форумът е първия от общо три дискусии, които се организират от НСОРБ и местната администрация в отговор за заявените от общините потребности. За участие са поканени представители на общините от Североизточния и Югоизточния район за планиране. Законът за предучилищното и училищното образование, който влиза в сила на 1-ви август 2016 г., вменява допълнителни отговорности на общините, предвижда промени в структурата на училищата и детските градини и въвежда нови държавни стандарти в образованието.

Основната цел на срещата е да се обсъдят открити проблеми по практическото прилагане на нормативните регламенти, да се дискутират възможните решения и финансовата обезпеченост на новите дейности. В дискусиите ще се включат представители на Министерството на образованието и науката, ангажирани с подготовката на основните подзаконови нормативни актове. Очаква се да присъстват Диян Стаматов – зам.- министър на образованието и науката, и Красимир Вълчев – главен секретар и директори на дирекции в МОН.
Домакинството на работната среща се организира в рамките на традиционната общинска образователна конференция за 2016 година и предвижда участие и на общински съветници от комисията по „Наука и образование" към ОбС, директори на детски градини и училища и експерти от РИО-Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай