Вторник,

Учебната година в Мизия ще започне навреме

От: Администратор -
5295
Учебната година в Мизия ще започне навреме
A
A
A

Служебният министър по образованието ще има трима заместници

София. Новата учебна година ще започне навреме, включително и в наводнените райони на страната. Това заяви служебният министър на образованието Румяна Коларова, която днес представи екипа си. Тя обаче изтъкна, че има забавяне с обществените поръчки на процедурите, с които се стартират ремонтите в училищата.

Коларова ще има трима заместник-министри. Шефът на Столичния инспекторат по образованието Ваня Кастрева ще отговаря за средното образование, Валери Младенов ще е с ресор висше образование, а третият заместник Николай Денков - за европейските програми и средства.

Бюджетът на образователното министерство ще бъде съкратен с 19 милиона лева, заради актуализацията на бюджета на НЗОК, каза още министър Коларова, цитирана от "Дарик".

Предстои служебният министър по образованието да се запознае със състоянието на министерството. „Тъй като тръгнаха справките, които искам, впечатляващо е, че в това министерство през последните два месеца са направени 108 назначения и преназначения. Има хора, които са преназначавани от три до пет пъти, за да може да им бъде гарантирана стабилна позиция", обясни тя.

Училищното образование ще е един от основните приоритети на екипа на Коларова. „Тук акцентът пада върху онова, което е прието като законодателна основа и върху което министерството все още не е могло да работи. Става дума за Закона за изменение и допълнение на закона за професионалното образование и обучение. Също така в рамките на училищното образование имаме амбицията да стартираме училищни програми за предучилищно обучение. В никакъв скучай не бива да подценяваме работата по стратегията за висшето образование".


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията