Събота,

„Цветът на надеждата" заменя училищния звънец

От: Администратор -
2138
„Цветът на надеждата" заменя училищния звънец
A
A
A

Вместо традиционния училищен звънец, във всички училища в страната ще звучи българската песен за Детска Евровизия 2015 от днес.

„Цветът на надеждата", в изпълнение на Габи и Иван, ще бъде специалният поздрав към българските ученици от днес до края на месец ноември. Кампанията е посветена на домакинството на България на песенния конкурс и партньори в нея са Българската национална телевизия и Министерството на образованието и науката, съобщават отрганизаторите на "Евровизия".

Стартът на инициативата бе даден в столичното 134-то СОУ „Димчо Дебелянов" от генералния директор на обществената медия Вяра Анкова и заместник-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева.

„В реализирането на Детската Евровизия като национално значим проект, имаме подкрепата и на изпълнителната, и на местната власт. Благодарение на сътрудничеството с Министерството на образованието и науката, от днес в българските училища вече звучи песента, с която Габи и Иван ще представят страната ни. По този начин посланието за надеждата и мечтите ще стигне до всички български ученици. Ежедневно се срещам с толкова млади и вдъхновяващи хора, една част от които ще вземат участие в шоуто на 20-ти и 21-ви ноември. Но виждам и силното вълнение и очакване на още толкова много деца, които ще бъдат наша публика. Горда съм, че това домакинство се превърна в национална кауза, която ни обедини в името на това да представим България и нашите талантливи деца пред света." – заяви Вяра Анкова.

„Поздравявам БНТ, че поеха предизвикателството да бъдат домакин на Детската Евровизия. Това показва професионализъм, отговорност и вяра в българския талант. Благодаря на обществената медия и за подаръка, който направиха на българските ученици. Инициативата показва, че децата на България са с прекрасни гласове и сърца и ще продължат да разнасят славата на страната ни по света." – заяви Ваня Кастрева.

Кампанията на БНТ и МОН е още едно доказателство, че предстоящото издание на Детска Евровизия може да обедини както институциите, така и децата на България в една обща цел. Посланието на тазгодишният конкурс към младите хора е да продължават да откриват своята музика, да мечтаят по-смело и да създават нови приятелства.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията