Вторник,

Тръгна подписка "за" Пеньо Пенев в учебниците

От: Администратор -
1659
Тръгна подписка "за" Пеньо Пенев в учебниците
A
A
A

На гребена на всеобщата вълна от протести в цялата страна против отпадането на ключови български автори и произведения от учебния план се качва и Димитровград.

В Бригадирското градче се организира подписка, чрез която местните ще настояват за включване отново на поета Пеньо Пенев в учебниците по литература. Искането е по инициатива на местната организация на партия АБВ.

Подписката, която ще бъде изпратена до новия министър на образованието и науката Меглена Кунева, до Правителството и до Парламентарната комисия по образование, ще е придружена и с аргументация защо творчеството на поета с ватенка трябва да се изучава от подрастващите.

Според инициаторите Пеньо Пенев е един от най-талантливи поети на 20 век, който достойно може да присъства в учебниците заради високия си човешки морал и неповторимо слово, представящо цяла една епоха.

Подписка ще бъде организира и в областния град Хасково. Творчеството му е непреходно и отпадането му от учебниците поради идеологически съображания е абсолютна грешка, са категорични подкрепящите искането.

А до момента в подкрепа на това стиховете на Пенев, живял и творил в Димитровград, да бъдат представяни на учениците, се обявяват много учители, ученици, дейци на културата, граждани и общественици от двата града.
Намерението на инициаторите е подписката да прерасне в национална.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички