Топ 8 на най-красивите университети

Топ 8 на най-красивите университети | StandartNews.com

Това са най-красивите и вдъхновяващи места, чиито студенти могат само да се гордеят, че са имали честта да завършат. Удоволствието да се разхождаш сред подобни сгради е неизмеримо и мечта за милиони младежи по света. Ето кои са осемте красавци сред университетите, които "Телеграф" подреди.

1. Оксфорд

Красивите кули и златисти камъни на "Оксфорд" вдъхновяват вече поколения студенти. Отделните сгради на колежа без съмнение влизат в графата "архитектурни чудеса". Такива са например библиотека Радклиф, по-известна като Радклиф Камера, и Бодлейанската библиотека.

2. Кеймбридж

Не можем  да говорим за Оксфорд, без да споменем и Кеймбридж. Със сигурност завършилите образованието си тук си гарантират добра работа в бъдеще. Но и ще имат няколко години, през които да се любуват на живописната обстановка около университета.

3. Харвард

Харвардският университет е най-старото висше учебно заведение в САЩ. Основан през 1636 г., той се отличава лесно с малките червени тухлички, от които е изградена сградата, и живописният парк пред него, осеян с високите дървета. Най-старата постройка е Масачузетс хол, където са офисите на университетското ръководство.

4. Университетът на Кейптаун

Сградите на университета в Кейптаун може и да не са така поразителни като в някои други университети, но планинската обстановка няма как да не вдъхнови всеки, видял го на живо. Въздухът на Кейптаун се отразява отлично върху всеки негов възпитаник.

5. Московският държавен университет

Може и да ви изглежда като луксозен хотел, но не можете да отречете, че Московският държавен университет изглежда впечатляващо - особено когато светне през нощта. Той се счита за един от най-престижните университети в Русия.

6. Отаго

Университетът Отаго в Нова Зеландия се състои от няколко впечатляващи постройки, включително готическата сграда в центъра на кампуса. А реката, минаваща до университета, прави картината да изглежда изцяло завършена.

7. Кралският университет Холоуей

Кралският университет Холоуей в Лондон първоначално е бил женски колеж. Атмосферата тук е много ценена от студентите, които са около 7000 души от повече от 120 страни по света. Оранжевият цвят е радост за окото, а качеството на образованието е сред топ 10 в света.

8. Университетът в Мумбай

Оригиналната сграда на университета на Мумбай е построена през XIX век. Освен няколкото невероятно красиви постройки той смайва посетилите го за първи път с кръглото външно стълбище, прикрепено към централната сграда. В кампуса е разположена и имитация на лондонския Биг бен - кула, наречена кулата Раджабаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай