Петък,

Танев променя учебниците на най-малките

От: Администратор -
4120
Танев променя учебниците на най-малките
A
A
A

Министерството на образованието ще започне да въвежда промени в учебниците от 1-и до 4-и клас. "Ще се хванем с тези няколко, за които учители и родители имат право да протестират. До две седмици обещавам да кажа кои са учебниците, които подлежат на промяна", заяви днес министър Тодор Танев.

Днес той представи Единната електронна съобщителна мрежа (ЕЕСМ) в сферата на образованието. През тази година към нея ще бъдат добавени университети в седем града - София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Шумен, Велико Търново и Плевен. По този начин българските ВУЗ-ове ще може да обменят информация с тези в чужбина. Целта на ведомството е в следващите три години да включи всички институции от системата на образованието в единната мрежа. "Информационните технологии навлизат в образованието и трябва да направим всичко възможно да се справим с тях, като нормативна рамка, обучение, експерименти, които да послужат като оценка на въздействието и финансовият въпрос, свързан с няколкото елемента на информационните технологии", каза Танев.

Запитан какво се случва с Фонд научни изследвания, той отвърна, че днес е имало заседание на политическия кабинет а МОН за фонда и единствена точка е била списък на новото ръководство. "Бройката е същата. Стигнахме до разбиране помежду си какъв да е списъкът на новото ръководство. Днес ще бъде обявен съставът на Изпълнителния съвет на Фонда", каза Танев.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички