Сряда,

Танев привиква директорката на Немската гимназия

От: Failed to load user -
5962
Танев привиква директорката на Немската гимназия
A
A
A

Министърът на образованието Тодор Танев ще привика на среща директорката на Немската гимназия в София Вера Кантарджиева.

"Проблемът в Немската гимназия в София отдавна е наличен и директорката на училището ще бъде извикана на среща в Министерство на образованието", заяви Танев, цитиран от Дарик радио, във връзка с протеста на ученици от гимназията в първия учебен ден.

Поводът за недоволството на децата е пенсионирането на учителя по география Григор Димитров - Грегъри. Възпитаниците на елитното училище са направили подписка за освобождаването на Кантарджиева.

"Мисля, че проблемът в тази гимназия отдавна е наличен и не знам защо не са вземани мерки преди. Спомням си как преди години директорката поздрави учениците по този начин: „Ние сме най-доброто училище и единственото, което важи от "Калотина" навън. Аз не деля българските училища, нито приемам директорите да казват кое българско училище е единственото, което е европейско. Ще имам среща с моята колежка от немската гимназия, вероятно е доста изморена вече от толкова години работа на този пост", каза Танев.

Той заключи, че в гимназията има делене на "най-добра паралелка", на "средно добра" и на "изоставащи". Той определи това като абсолютно недопустимо.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията