Студентите в УНСС излизат на протест за таксите

Студентите в УНСС излизат на протест за таксите | StandartNews.com

София. Студенти на Университета за национално и световно стопанство излизат на протест днес в 14,00 ч. срещу увеличението на семестриалните такси от следващата учебна година.

Това е вторият протест срещу повишението на таксите, организиран от студентите. На 27 февруари възпитаниците на УНСС излязоха в двора на учебното заведение, за да протестират срещу 33-процентното повишение.

След протеста през февруари ректорът проф. Стати Статев взе решение увеличението на таксите да е с 58 лева на семестър за всички специалности.

Според организатора на протеста Радко Ковачев, за 90 % от студентите, изучаващи икономически специалности обаче, увеличението си остава 33%, което се равнява на 58 лв.

„Обявили сме втори протест против увеличението на таксите. Ректорът предложи увеличението да не е в проценти, а да е 58 лв. за всяка една специалност. Това означава всъщност, че за 90% от студентите увеличението ще е с 33%, а за другите - с 27%. Ние ще продължаваме да заемаме нашата позиция, защото за нас това е едно от най-важните неща - като не си съгласен с нещо, да си кажеш мнението. Чакаме около 500 - 600 души да дойдат на втория протест", заяви  Ковачев, цитиран от Дарик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай