Студенти правят мегдан на изкуствата

Студенти правят мегдан на изкуствата | StandartNews.com

София. Уникален "Арт мегдан" събира талантливи студенти в Ректората на Софийския университет "Св.св.Климент Охридски". Младежкият фестивал започна в събота с филми, спектакли и много музика. Тази вечер продължава от 18,30 до 22,30 часа. 

Това е инициатива, подготвена от и за студентите. Целта на „Арт мегдан” е да покаже, че голяма част от младите хора в българските университети умеят да запълват свободното си време, като обръщат поглед към културата и изкуството, казват организаторите от движение "Промяна за студентите". Фестивалът е добро място за много прохождащи творци да представят пред подходяща публика способностите и постиженията си в сферата на фотографията, изобразителното изкуство, ръкоделието, филмовото и театралното изкуство, танците, музиката и мн. др.

Неделната програма започва със социален център „Аделанте” и представяне на документалния филм „Почит към Каталoнoя II”, след който ще има кратка дискусия. „Заедно в час” ще ни представят своята програма и прекрасните възможности, които дават на активните млади хора. Любителите на литературата ще имат възможност да си разменят книги и впечатления, след което ще бъде основана и първата малка свободна библиотека в Ректората. Фестивалът ще продължи с нова доза танци от „Келтски феникс” и „Софистик”, а публиката ще може да види и ревю на оригинални и екстравагантни костюми на студенти от НХА. Група „Ларж” ще се погрижи за позитивния музикален завършек на програмата.

Всеки, който носи в себе си пламъка на студентските години и любовта към изкуството, е добре дошъл – на мегдана има място за всички, призовават от движение "Промяна за студентите".

Фестивалът се провежда в южното крило на Ректората, с вход откъм кафенето в двора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай