Страстен ловец ръководи агроучилище №1

Страстен ловец ръководи агроучилище №1 | StandartNews.com

Като ректор на изключително популярното напоследък Висше училище по агробизнес и развитие на регионите проф. Димитър Димитров често се озовава под светлините на прожекторите. Негови приближени го описват като тих и скромен човек, любител на изкуството и качественото вино, който в действителност бяга от публичността, но е купонджия по душа и обича стойностното - както в работата, така и в личните отношения.

Професорът е страстен ловец, но в академичната общност го познават преди всичко като принципен човек - стреми се да бъде в добри отношения както със студентите, така и с преподавателите, но в същото време е и строг администратор. Може би една от най-силните страни на проф. Димитров са управленските му качества - мениджър, административен ръководител, човек с бизнес усет и безпогрешно виждане за новото - в науката и в живота. От най-близкото му обкръжение коментират, че проф. Димитров не може да бъде заблуден - винаги поставя под съмнение определена теза, докато не се убеди в истинността й, но веднъж убедил се, я отстоява с изключителна категоричност. Може би с това е спечелил и доверието на редица международни партньори. Те го канят на срещи и конференции, предлагат обмяна на докторанти за специализации и обучение на млади и перспективни кадри в редица европейски държави.

Броят на студентите на ВУАРР нарасна в десетки пъти в последните 20 години благодарение именно на управленския опит на проф. Димитров, съчетал взискателност към преподавателите и изключително коректно отношение към студентите - техните такси не се променят през целия период на следването им, предлагат се нови специалности, а ВУЗ-ът гарантира високо качество на обучението и намирането на перспективна, доходна работа след завършването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай