Четвъртък,

Страстен ловец ръководи агроучилище №1

От: Администратор -
3020
Страстен ловец ръководи агроучилище №1
A
A
A

Като ректор на изключително популярното напоследък Висше училище по агробизнес и развитие на регионите проф. Димитър Димитров често се озовава под светлините на прожекторите. Негови приближени го описват като тих и скромен човек, любител на изкуството и качественото вино, който в действителност бяга от публичността, но е купонджия по душа и обича стойностното - както в работата, така и в личните отношения.

Професорът е страстен ловец, но в академичната общност го познават преди всичко като принципен човек - стреми се да бъде в добри отношения както със студентите, така и с преподавателите, но в същото време е и строг администратор. Може би една от най-силните страни на проф. Димитров са управленските му качества - мениджър, административен ръководител, човек с бизнес усет и безпогрешно виждане за новото - в науката и в живота. От най-близкото му обкръжение коментират, че проф. Димитров не може да бъде заблуден - винаги поставя под съмнение определена теза, докато не се убеди в истинността й, но веднъж убедил се, я отстоява с изключителна категоричност. Може би с това е спечелил и доверието на редица международни партньори. Те го канят на срещи и конференции, предлагат обмяна на докторанти за специализации и обучение на млади и перспективни кадри в редица европейски държави.

Броят на студентите на ВУАРР нарасна в десетки пъти в последните 20 години благодарение именно на управленския опит на проф. Димитров, съчетал взискателност към преподавателите и изключително коректно отношение към студентите - техните такси не се променят през целия период на следването им, предлагат се нови специалности, а ВУЗ-ът гарантира високо качество на обучението и намирането на перспективна, доходна работа след завършването.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички