Събота,

Ще учат археология и архивистика в ЮЗУ

От: Администратор -
1318
Ще учат археология и архивистика в ЮЗУ
A
A
A

Благоевград. Югозападният университет „Неофит Рилски" – Благоевград откри две нови специалности за придобиване на степен бакалавър. С решение на Академичния съвет от 28 май те се се откриват в професионално направление „История и археология".

За новите специалности „История и археология" и „Архивистика и информационна сигурност" приемът започва за предстоящата 2014-2015 учебна година. Основната цел на обучението по първата специалност е подготовката на висококвалифицирани специалисти в сферата на историческата и археологическата наука с възможност за реализация като историци и археолози – уредници в музеите в страната, научните институти към БАН, висшите училища, Националния институт за недвижимо културно наследство и други ведомства.

Специалност „Архивистика и информационна сигурност" подготвя професионалисти за съвременната модерна администрация и управление, както и за институциите на паметта – архиви, музеи, библиотеки...Интензивното изучаване на английски език в продължение на целия курс на обучение осигурява възможност завършилите да се реализират в международните отдели на местни и централни институции, както и в бизнес сектора.

По желание студентите могат да завършат и модул за получаване на допълнителна квалификация като учители.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички