Ще учат археология и архивистика в ЮЗУ

Ще учат археология и архивистика в ЮЗУ | StandartNews.com

Благоевград. Югозападният университет „Неофит Рилски" – Благоевград откри две нови специалности за придобиване на степен бакалавър. С решение на Академичния съвет от 28 май те се се откриват в професионално направление „История и археология".

За новите специалности „История и археология" и „Архивистика и информационна сигурност" приемът започва за предстоящата 2014-2015 учебна година. Основната цел на обучението по първата специалност е подготовката на висококвалифицирани специалисти в сферата на историческата и археологическата наука с възможност за реализация като историци и археолози – уредници в музеите в страната, научните институти към БАН, висшите училища, Националния институт за недвижимо културно наследство и други ведомства.

Специалност „Архивистика и информационна сигурност" подготвя професионалисти за съвременната модерна администрация и управление, както и за институциите на паметта – архиви, музеи, библиотеки...Интензивното изучаване на английски език в продължение на целия курс на обучение осигурява възможност завършилите да се реализират в международните отдели на местни и централни институции, както и в бизнес сектора.

По желание студентите могат да завършат и модул за получаване на допълнителна квалификация като учители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай