Сряда,

Родители: Откриха азбест в Класическата

От: Failed to load user -
2493
Родители: Откриха азбест в Класическата
A
A
A

София. Експертиза на учени от БАН е открила азбест в ремонтираната сграда на Класическата гимназия на ул. "Баба" в "Модерно предградие". Училището трябваше да се върне там след края на ремонта по заповед на културния министър.

 

Родителите обаче алармираха, че в помещенията е останало от канцерогенното вещество. Вчера те са получили и първото доказателство за това, каза Ирина Абаджиева-Репуц от родителското настоятелство. Чака се и потвърждение от втора лаборатория. Репуц заведе вчера жалба и във ВАС против преместването. Освен това родителите ще дадат културното министерство и на прокуратурата заради "виновно бездействие". "Те бяха уведомени от нас, че има азбест, но не направиха нищо", каза Репуц. Родителите щели да подадат жалба и в еврокомисията за неправомерно изразходване на европарите, с които е бил направен ремонтът на ул. "Баба".

 

Районната здравна инспекция също е намерила нередности след ремонта, включително течове. Заради това вчера културният министър издаде друга своя заповед, с която отлага преместването на училището в едноседмичен срок, докато бъдат отстранени тези неизправности. И вчера част от учениците караха часове в сградата на 13-о училище на Женския пазар, където НГДЕК се намира временно.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички