Понеделник,

Режисьорът Смилен Савов с майсторски клас във Варненския свободен университет

От: Failed to load user -
2122
Режисьорът Смилен Савов с майсторски клас във Варненския свободен университет
A
A
A

Независимият продуцент, режисьор, аниматор 3D ефекти и оператор Смилен Савов ще бъде лектор в майсторския клас "Съвременното кино и използването на Motion Graphics, анимация и 3D технологии".

Впечатляващата биография на Савов е свързана с работа за PBS, FOX, CNN WEDO 810 AM Radio, bTV, NOVA, Travel TV. Той е преподавател по дигитално кино, Motion Graphics и анимация в Университета Пойнт парк в Питсбърг, САЩ.
Автор е на късометражните филми „Ангел", „Див Бурен", на документалните „Арт Москвич, „Мъртвешки АРТ, „Световен младежки фестивал в Берлин", „Михаела", „130 години Българско Маркоиздаване", „Резиденция Бояна", „Сингапур", „Тесалия" и др. През 2011 работи по видео клипа на Елица и Стунджи „Слънце". Автор е на игралния филм „Лук за свалки".

Динамично променящият се свят дава своето отражение върху всички сфери на нашия живот и колкото и клиширано да звучи – киното е една от тях. То е силно повлияно и напредването на технологиите, които променят не само сюжетните тенденции, но и технологията на правене на кино. Motion Graphics, анимацията и 3D технологиите са част от тези нови инструменти. А за това как се използват и до къде могат да стигнат крилете на въображението ви с подходящите инструменти ще ви разкаже Смилен Савов.

Срещата на мечтателите и изкушените от технологиите на седмото изкуство е на 3-ти и 4-ти юли от 9:30 ч. във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър".


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички