Режисьорът Смилен Савов с майсторски клас във Варненския свободен университет

Режисьорът Смилен Савов с майсторски клас във Варненския свободен университет | StandartNews.com

Независимият продуцент, режисьор, аниматор 3D ефекти и оператор Смилен Савов ще бъде лектор в майсторския клас "Съвременното кино и използването на Motion Graphics, анимация и 3D технологии".

Впечатляващата биография на Савов е свързана с работа за PBS, FOX, CNN WEDO 810 AM Radio, bTV, NOVA, Travel TV. Той е преподавател по дигитално кино, Motion Graphics и анимация в Университета Пойнт парк в Питсбърг, САЩ.
Автор е на късометражните филми „Ангел", „Див Бурен", на документалните „Арт Москвич, „Мъртвешки АРТ, „Световен младежки фестивал в Берлин", „Михаела", „130 години Българско Маркоиздаване", „Резиденция Бояна", „Сингапур", „Тесалия" и др. През 2011 работи по видео клипа на Елица и Стунджи „Слънце". Автор е на игралния филм „Лук за свалки".

Динамично променящият се свят дава своето отражение върху всички сфери на нашия живот и колкото и клиширано да звучи – киното е една от тях. То е силно повлияно и напредването на технологиите, които променят не само сюжетните тенденции, но и технологията на правене на кино. Motion Graphics, анимацията и 3D технологиите са част от тези нови инструменти. А за това как се използват и до къде могат да стигнат крилете на въображението ви с подходящите инструменти ще ви разкаже Смилен Савов.

Срещата на мечтателите и изкушените от технологиите на седмото изкуство е на 3-ти и 4-ти юли от 9:30 ч. във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай