Пускат е-портал и безплатен интернет за студенти

Платформата campus.egov.bg събира на едно място наличните електронни услуги за студенти и обединява академични интернет пространства

Пускат е-портал и безплатен интернет за студенти | StandartNews.com

София. Портал с всички електронни услуги за студенти представиха в УНСС. Проектът campus.egov.bg е осъществен със съдействието на министъра за развитие на електронно правителство Роман Василев и образователния министър Николай Милошев.

Платформата campus.egov.bg е базирана на съществуващи решения. Тя събира на едно място наличните електронни услуги за студенти и обединява академични интернет пространства. campus.egov.bg дава възможност на студентите и преподавателите да ползват и персонализират използваните от тях е-услуги, да участват активно в една новозараждаща се онлайн общност, да тестват и развиват е-услуги, които самите те считат за важни и полезни.

На разположение на студентите ще има също свободен и безплатен Wi-Fi достъп на територията на университетските комплекси, от който те ще могат да достъпват платформата.

"Единната точка за достъп ще помогне за бързото развитие на нови модели на общуване, ще повиши персоналната конкурентоспособност и ще създаде по-ценно електронно съдържание", каза министър Роман Василев. "Очакваме идеите и предложенията на студентите, за да развиваме платформата според техните нужди и желания", добави министър Василев.

"Българските студенти са елитът на нацията и поставянето им във фокуса на подобна платформа е оправдано и логично. Ползите за студентите не се ограничават само с услугите и безплатния интернет. За участието си в различни секции на campus.egov.bg те ще могат да получават атрактивни бонуси и придобивки като безплатни онлайн уроци, достъп до различни информационни и обучителни ресурси, участие като модератори в различни форуми", каза министър Милошев.

Порталът ще служи едновременно и на висшите училища, и на преподавателите, за да представят своите програми, графици и събития, да публикуват актуални новини и да общуват със студентите.

Към платформата са интегрирани и два важни проекта на Министерство на образованието, младежта и науката – "Студентски стипендии" и "Студентски практики". Актуална информация за тях ще може да се получава на сайта campus.egov.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай