Четвъртък,

Проверяват училищни автобуси преди първия звънец

От: Администратор -
2384
Проверяват училищни автобуси преди първия звънец
A
A
A

Проверка на училищните автобуси в страната е разпоредила Николина Ангелкова, служебен министър на транспорта. Инспекциите са започнали в началото на месеца, извършват се от представители на ИА "Автомобилна администрация".

Целта на проверката е превозвачите и водачите да обърнат внимание на техническото състояние на специализираните превозни средства и готовността им да превозват учениците през новата учебна година, съобщиха от транспортното министерство.

Проверяват се активно фирмите, извършващи превози на деца на територията на страната, както и всичките около 2000 училищни автобуса.

Със старта на учебната година проверките ще продължат на пътя, като инспекторите ще следят стриктно техническото състояние на автобусите, преминат ли е техническият преглед, както и дали са изпълнени направените предписания, посочват още от министерството.

Инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" ще съставят актове и ще правят необходимите предписания, ако установят нарушения, които застрашават живота на децата.

Повече за подготовката на училищата за първия звънец четете ТУК. 


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията