Проверяват училищни автобуси преди първия звънец

Проверяват училищни автобуси преди първия звънец  | StandartNews.com

Проверка на училищните автобуси в страната е разпоредила Николина Ангелкова, служебен министър на транспорта. Инспекциите са започнали в началото на месеца, извършват се от представители на ИА "Автомобилна администрация".

Целта на проверката е превозвачите и водачите да обърнат внимание на техническото състояние на специализираните превозни средства и готовността им да превозват учениците през новата учебна година, съобщиха от транспортното министерство.

Проверяват се активно фирмите, извършващи превози на деца на територията на страната, както и всичките около 2000 училищни автобуса.

Със старта на учебната година проверките ще продължат на пътя, като инспекторите ще следят стриктно техническото състояние на автобусите, преминат ли е техническият преглед, както и дали са изпълнени направените предписания, посочват още от министерството.

Инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" ще съставят актове и ще правят необходимите предписания, ако установят нарушения, които застрашават живота на децата.

Повече за подготовката на училищата за първия звънец четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай