Четвъртък,

Проф. Любен Тотев оглави ректорите

От: Администратор -
1825
Проф. Любен Тотев оглави ректорите
A
A
A

Ректорът на Минно-геоложкия университет проф. Любен Тотев е новият председател на съвета на ректорите. Той бе избран без конкуренция и смени на този пост ректорът на Медицинския университет акад. Ваньо Митев, който изкара два мандата. Негов заместник остава ректорът на УНСС проф. Стати Статев. За втори заместник-председател бе избран ректорът на Пловдивския университет проф. Запрян Козлуджов, а ректорът на ВУЗФ проф. Григорий Вазов остава главен секретар.

Пред "Стандарт" проф. Тотев заяви, че приоритетът му е съветът да стане работещ орган, който ще бъде от полза за обществото не само в областта на образованието, а и на икономиката. "Искаме да върнем обратно това, което държавата е инвестирала в нас", посочи той. Досегашният председател акад. Ваньо Митев посочи, че сегашните промени във висшето образование са плод и на усилията на ректорския съвет в последните няколко години.

Любен Тотев е ректор на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" (МГУ) от ноември 2011 г. От 2011 г. е и професор. Има над 110 публикации, учебници и учебни пособия. Ръководител е и участник в над 50 проекта.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички