Вторник,

Приключи национално състезание по IT в Седмо СОУ

От: Администратор -
1276
Приключи национално състезание по IT в Седмо СОУ
A
A
A

Благоевград. Който го може, го може. Това доказаха домакините от Седмо СОУ „Кузман Шапкарев", които организираха перфектно състезание по информационни технологии. Шестата национална надпревара се проведе под надслов „Бъдеще, наука, технологии". Съорганизатори на проявата бяха общината, ЮЗУ „Неофит Рилски" и Регионалния инспекторат по образование.

В оспорваната, но спортменска битка се включиха над 160 ученици от всички кътчета на България, които демонстрираха знания, умения, компетентност, упоритост, творчество и воля за победа. Журито бе съставено от едни от най-добрите експерти и преподаватели по информационни технологии и се затрудни при отличаването на най-добрите в различните категории.

Призьорите получиха грамоти, купи, външни хард дискове, принтери, флаш памети 16 GB, сакове за пътуване. За първа година бяха присъдени две нови награди: на публиката - за колаж по темата на състезанието, както и специална награда на парк-хотел „Бачиново" - почивка за 2 дни на състезатели и техния ръководител. Най-авторитетната награда бе прием без конкурсен изпит в Югозападния университет.

Събитието, което приключи в неделя, бе открито в петък в Драматичен театър "Никола Вапцаров" с мултимедиен спектакъл.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички