Приключи национално състезание по IT в Седмо СОУ

Приключи национално състезание по IT в Седмо СОУ | StandartNews.com

Благоевград. Който го може, го може. Това доказаха домакините от Седмо СОУ „Кузман Шапкарев", които организираха перфектно състезание по информационни технологии. Шестата национална надпревара се проведе под надслов „Бъдеще, наука, технологии". Съорганизатори на проявата бяха общината, ЮЗУ „Неофит Рилски" и Регионалния инспекторат по образование.

В оспорваната, но спортменска битка се включиха над 160 ученици от всички кътчета на България, които демонстрираха знания, умения, компетентност, упоритост, творчество и воля за победа. Журито бе съставено от едни от най-добрите експерти и преподаватели по информационни технологии и се затрудни при отличаването на най-добрите в различните категории.

Призьорите получиха грамоти, купи, външни хард дискове, принтери, флаш памети 16 GB, сакове за пътуване. За първа година бяха присъдени две нови награди: на публиката - за колаж по темата на състезанието, както и специална награда на парк-хотел „Бачиново" - почивка за 2 дни на състезатели и техния ръководител. Най-авторитетната награда бе прием без конкурсен изпит в Югозападния университет.

Събитието, което приключи в неделя, бе открито в петък в Драматичен театър "Никола Вапцаров" с мултимедиен спектакъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай