Президентът ще поздрави абсолвентите на АУБ

Президентът ще поздрави абсолвентите на АУБ | StandartNews.com

Благоевград. Президентът Росен Плевнелиев и посланикът на САЩ в България Марси Рийс ще пожелаят „На добър час" на 242 бакалаври на Американския университет в България (АУБ) в неделя.

Двадесетата церемония по дипломиране ще се състои на 18 май от 10:00 ч. на площад „Георги Измирлиев" в Благоевград. Младежи от 26 държави ще получат дипломите си пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса. 43% от завършващите са българи, а останалите идват от различни държави - САЩ, Грузия, Молдова, Русия, Сърбия и Румъния. За първи път сред абсолвентите има представители от Германия, Южна Корея и Виетнам. В церемонията ще участват и 22 студенти от единадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.

66 % от студентите на АУБ завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя традиционното американско образование liberal arts. „Бизнес администрация" е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 36%, следващите са „Политически науки и международни отношения", „Икономика" и „Журналистика и масови комуникации".

Приветствия към випуска ще поднесат и председателят на Настоятелството на АУБ г-жа Мариан Келър, както и ректорът на университета д-р Майкъл Истън, а от името на абсолвентите реч ще произнесе студентът от Благоевград Теодор Димитров. Почетен оратор на тазгодишната церемония ще бъде посланикът на САЩ в България Марси Рийс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай