Преизбраха проф. д.ик.н. Стати Статев за ректор на УНСС

Преизбраха проф. д.ик.н. Стати Статев за ректор на УНСС | StandartNews.com

Преизбраха проф. д.ик.н. Стати Статев за втори четиригодишен мандат за ректор на Университета за национално и световно стопанство. При тайно гласуване на делегатите на Общото събрание на университета за избор на ректор проф. Статев получи в своя подкрепа 298 гласа от 306 гласували.

„Благодаря от сърце за огромното доверие, с което отново ме дарихте. И за „хомота", който, с мое съгласие, ми поставихте", каза ректорът. „Всички ние през тези четири години доказахме, че в УНСС няма случайни хора", заяви още Статев. „Всички наши резултати показват това. Всеки един от нашия академичен състав има своята доказана тежест и в преподавателската работа, и в науката, и извън университета".

Ректорът изрази желание и убеденост, че и в бъдеще всеки ще реализира своите лични възможности, своите планове в преподаването и науката като институционални за любимия университет. „Това е единственият начин да продължаваме все така сплотени и единни напред и УНСС да стои все по-нависоко. Да си пожелаем един спокоен, успешен мандат", изтъкна проф. Статев.

„Честито на проф. Статев и на всички нас !", обърна се към присъстващите проф. д-р Борислав Борисов, почетен ректор и почетен професор на УНСС. "Проф. Маргарита Атанасова каза на семинар в Равда, че на един нормален университет му отива един нормален ректор. Нормалността е очевидна в атмосферата, в това, че хората не са напрегнати за утрето си. Очевидна е в спокойствието в университета, във взаимоотношенията между колегите, включително и в работата на колективните органи, в работата тук, сега, в залата", заяви още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай