По-висок бал за гимназиите

По-висок бал за гимназиите | StandartNews.com

София. Лесните тестове в седми клас ще вдигнат бала за най-желаните гимназии тази година, предрекоха учители по математика. Тестът, който седмокласниците решаваха в петък, според тях не бил труден. Затруднение можела да предизвика последната задача от втория модул, където отговорът се виждал веднага, но трябва да бъде формулирано и доказателство.

"Задачите в първия модул са лесни, петица може да бъде изкарана без затруднения", каза Живка Андреевска, шеф на школа "Софроний". В задачите от втория модул имало някои предизвикателства, но резултатите вероятно щели да бъдат като миналата година, когато балът по математика леко се вдигна. Тестът по български език тази година също бе определен като лесен от повечето ученици. Изпитът се състои от два модула, като първият носи 65, а вторият - 35 точки.

Биологията пък се превърна в новия хит сред абитуриентите на втората задължителна матура. Тази година за нея са се записали почти толкова ученици, колкото и за традиционно най-желаната география. На трето място е английският. Ученици вчера споделиха, че тестът по езика на Шекспир им се е сторил по-лесен, отколкото този на матурата по български. Темите, между които са избирали по английски, са "Постижения и неуспехи на модерната цивилизация" и "Какво би било, ако бях невидим".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай