Понеделник,

По-висок бал за гимназиите

От: Администратор -
2786
По-висок бал за гимназиите
A
A
A

София. Лесните тестове в седми клас ще вдигнат бала за най-желаните гимназии тази година, предрекоха учители по математика. Тестът, който седмокласниците решаваха в петък, според тях не бил труден. Затруднение можела да предизвика последната задача от втория модул, където отговорът се виждал веднага, но трябва да бъде формулирано и доказателство.

"Задачите в първия модул са лесни, петица може да бъде изкарана без затруднения", каза Живка Андреевска, шеф на школа "Софроний". В задачите от втория модул имало някои предизвикателства, но резултатите вероятно щели да бъдат като миналата година, когато балът по математика леко се вдигна. Тестът по български език тази година също бе определен като лесен от повечето ученици. Изпитът се състои от два модула, като първият носи 65, а вторият - 35 точки.

Биологията пък се превърна в новия хит сред абитуриентите на втората задължителна матура. Тази година за нея са се записали почти толкова ученици, колкото и за традиционно най-желаната география. На трето място е английският. Ученици вчера споделиха, че тестът по езика на Шекспир им се е сторил по-лесен, отколкото този на матурата по български. Темите, между които са избирали по английски, са "Постижения и неуспехи на модерната цивилизация" и "Какво би било, ако бях невидим".


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички