Неделя,

Потомък на Яворов написа първата приказка игра

От: Failed to load user -
1988
Потомък на Яворов написа  първата приказка игра
A
A
A

Стара Загора. Издънка от Крачоловия род, дал на България и на света гениалния поет Пейо Яворов, написа първата приказка игра. "Големите приключения на малкото таласъмче има 100-ина варианта и 20-ина финала". С тези думи я представи в сряда авторът й - 31-годишният старозагорец Никола Райков. Основната читателска таргет група според него са родителите на деца, които още не могат да четат. Татко или мама трябвало да четат на своите питомци приказката, а след всяка глава, хлапетата ще избират по коя от многото пътеки на разказа да продължат. Негласен консултант на автора е бил 4-годишният му син Румен. Никола му прочитал всяка от завършените глава с няколкото варианта и малчуганът избирал продължението.

Според Райков книгата му приказка нямала аналог не само у нас, но и книжния пазар по света. Тя можела да бъде прочетена безплатно в електронен вариант и се продава само онлайн след заявка.

Никола Райков е завършил информационни технологии в Чикаго, но не могъл да се приспособи отвъд океана и се завърнал у нас. Той имал публикувани разкази и приказки за възрастни в различни сборници, но това била първата му самостоятелна книга.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички