Потомък на Яворов написа първата приказка игра

Потомък на Яворов написа  първата приказка игра | StandartNews.com

Стара Загора. Издънка от Крачоловия род, дал на България и на света гениалния поет Пейо Яворов, написа първата приказка игра. "Големите приключения на малкото таласъмче има 100-ина варианта и 20-ина финала". С тези думи я представи в сряда авторът й - 31-годишният старозагорец Никола Райков. Основната читателска таргет група според него са родителите на деца, които още не могат да четат. Татко или мама трябвало да четат на своите питомци приказката, а след всяка глава, хлапетата ще избират по коя от многото пътеки на разказа да продължат. Негласен консултант на автора е бил 4-годишният му син Румен. Никола му прочитал всяка от завършените глава с няколкото варианта и малчуганът избирал продължението.

Според Райков книгата му приказка нямала аналог не само у нас, но и книжния пазар по света. Тя можела да бъде прочетена безплатно в електронен вариант и се продава само онлайн след заявка.

Никола Райков е завършил информационни технологии в Чикаго, но не могъл да се приспособи отвъд океана и се завърнал у нас. Той имал публикувани разкази и приказки за възрастни в различни сборници, но това била първата му самостоятелна книга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай