Посланикът ни в САЩ с лекция в АУБ

Посланикът ни в САЩ с лекция в АУБ | StandartNews.com

Благоевград. Американският университет в България посреща посланикът ни в САЩ Елена Поптодорова. Дипломатът ще изнесе лекция на тема "От минало към бъдещето : посоки и пътища" в петък, 14 ноември, от 12:30 часа в библиотека "Паница" на университетския комплекс "Скаптопара".

Събитието е свързано с отбелязването на 100 години от началото на Първата световна война, на 25 години от падането на Берлинската стена и началото на прехода в Източна Европа. В своята лекция посланик Поптодорова ще направи символична връзка между двете събития, като говори за развитията след Първата световна война, чиито последици личат и днес - появяването на нови държави в региона и Близкия изток, отминалата Студената война и днешните развития на международната сцена. Тя ще говори и за заявените филантропични ангажименти на САЩ в региона и в частност в България, особено в сферата на образованието - от основаването на Американския колеж в средата на 19 в. до създаването на Американския университет в Благоевград през 1991 г.

Дипломатът е заместник-председател на Настоятелството на АУБ. Лекцията е част от инициативата „Изтъкнати лектори" а", на която е патрон посланик Поптодорова. Целта е да се провокират дискусии на различни теми и съвременни проблеми, както и да представи известни в регионален и световен мащаб гост-лектори пред обществеността в Благоевград и студентите в АУБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай