Подписка в ТУ в подкрепа на доцент

Подписка в ТУ в подкрепа на доцент | StandartNews.com

Подписка в подкрепа на доц. Чавдар Стоянов и срещу незаконосъобразните действия на ректора на ТУ проф. Георги Михов, отказал назначението му, върви от няколко дни сред преподаватели и студенти от Факултета по компютърни системи и управление, научи "Стандарт". Инициативата дошла от представители на студентската общност, които научили от медиите за заведеното дело срещу Техническия университет от доцента по Правен режим на компютърните престъпления, но била подкрепена от деканското ръководство и голям брой преподаватели от факултета, а така също и от синдикалисти от висшето училище. Младежите били изключително доволни от лекционния му курс и чрез подписката изразявали своя остър протест от действията на висшето ръководство на ТУ.

Паралелно с подписката стана ясно и че преди няколко дни юристът е бил заплашен по телефона от неизвестен мъжки глас. "Нямам представа откъде идват заплахите, но бях посъветван да се откажа от съдебната битка, чрез която търся защита на накърнените си трудови права", заяви Чавдар Стоянов скандално пред "Стандарт".

Юристи коментираха, че правото е изцяло на негова страна и е съвсем естествено съдът да го възстанови на работа, отсъждайки в негова полза след спечеления конкурс в края на юни тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай