Събота,

Опълчение брани учителя Данев

От: Failed to load user -
4064
Опълчение брани учителя Данев
A
A
A
Пловдив. Омбудсманът на Пловдив Димитър Атанасов обяви, че подкрепя преподавателя по английски език Христо Данев, който загуби работата си, заради танца "Харлем шейк". Такива учители проявяват инициативност в работата си и са близо до децата, затова трябва да бъдат стимулирани, обяви позицията си омбудсманът.
Танцът „Харлем шейк" бе изпълнен в двора на хуманитарната гимназия преди две седмици и бе заснет на клип. На него се вижда, че 33-годишният учител по английски език Христо Данев и негови ученици танцуват заедно. Няколко дни по-късно учителят бе принуден да си подаде оставката под натиска на школското ръководство, което прие случилото се за пошлост.
Ученици и родители скочиха в защита на преподавателя, в резултат на което от министерството на образованието изпратиха проверка. Столичните експерти също обявиха, че отстраняването на Данев от работа е прибързано и необмислено. Директорката на елитното школо Соня Киркова обаче е категорична, че поведението на Христо Данев е неприемливо. Днес от 18.30 часа се очаква близо 700 души да се съберат на протест в негова подкрепа. Митингът ще се проведе пред гимназията.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички