Неделя,

Опълчение брани учителя Данев

От: Failed to load user -
4104
Опълчение брани учителя Данев
A
A
A
Пловдив. Омбудсманът на Пловдив Димитър Атанасов обяви, че подкрепя преподавателя по английски език Христо Данев, който загуби работата си, заради танца "Харлем шейк". Такива учители проявяват инициативност в работата си и са близо до децата, затова трябва да бъдат стимулирани, обяви позицията си омбудсманът.
Танцът „Харлем шейк" бе изпълнен в двора на хуманитарната гимназия преди две седмици и бе заснет на клип. На него се вижда, че 33-годишният учител по английски език Христо Данев и негови ученици танцуват заедно. Няколко дни по-късно учителят бе принуден да си подаде оставката под натиска на школското ръководство, което прие случилото се за пошлост.
Ученици и родители скочиха в защита на преподавателя, в резултат на което от министерството на образованието изпратиха проверка. Столичните експерти също обявиха, че отстраняването на Данев от работа е прибързано и необмислено. Директорката на елитното школо Соня Киркова обаче е категорична, че поведението на Христо Данев е неприемливо. Днес от 18.30 часа се очаква близо 700 души да се съберат на протест в негова подкрепа. Митингът ще се проведе пред гимназията.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията