Нов български приема бежанци

Четирима с мерак за политически науки, учат децата им на оперно пеене

Нов български приема бежанци | StandartNews.com

София. Нов български университет се отвори за бежанците от Сирия. Той е готов да запише всеки желаещ да учи, без значение дали е получил бежански статут, или все още чака такъв. Четирима младежи вече са се възползвали от предложението и следват политически науки на английски.

 

Записваме младежите като курсисти, а когато получат статут, стават пълноправни студенти и взетите дотогава изпити им се признават, каза ректорът проф. Пламен Бочков. Някои от младежите имали пари да платят таксата си, която е 1100 лева, а за останалите се отпуска гратисен период или им се дават стипендии. Университетът ни работи много и с децата бежанци, даваме им например уроци по оперно пеене, разказаха от НБУ. Освен това тази година се открива и нова специалност "Арабистика", където вероятно ще се запишат повече бежанци.

 


Общо 14 са новите бакалавърски програми, които университетът пуска тази година. Най-много от тях са свързани с езиковото обучение. Вузът има и 4 бакалавърски и 10 магистърски програми на чужд език. Приемът в тях е със световно признатите езикови сертификати TOEFL и IELTS. Тази година ще има и две нови изпитни дати, с което на практика изпитите за НБУ вече са всеки месец. Новите изпити са на 26 април и 11 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай