Неделя,

Неделя - учебен ден при сигнал за бомба

От: Failed to load user -
18352
Неделя - учебен ден при сигнал за бомба
A
A
A

София. При фалшив сигнал за бомба, най-добре е децата да отучват пропуснатия ден в неделя. Това предлага Иван Бояджиев, експерт по сигурността в Столична община пред Фокус.

Открай време учим директорите на училища, щом има бомбена заплаха и е евакуирано училището, децата да учат в събота или неделя, даже по-добре е да ги накарат да учат в неделя, каза Бояджиев.

В дългогодишната му практика най-често децата са тези, които подават фалшивите сигнали, но имало и случаи, когато се обаждат баби дядовци, за да спасят внуците си от контролно или изпит.

Полицията залавя „телефонните терористи”, но нищо не могат да им направят, освен отнемането на телефонния пост, което не става. Аз гарантирам, че ако се направи този опит, след едно неделно учене, но сериозно, без да се приемат извинителни бележки и с пълни часове, следващ път никой няма да се обади със сигнал за бомба, убеден е Бояджиев.

При сигнал за бомба хората трябва да се евакуират без паника, защото тези, които се развикат, създават допълнително напрежение и често има пострадали ученици, с изкълчени крака и ръце, именно от паниката. Има ли заплаха от бомба се обявява по високоговорителя, евакуират се децата и се продължава занятието в събота или неделя, уточни експертът.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички