Понеделник,

Назначиха служебен ректор в Свищов

От: Администратор -
3655
Назначиха служебен ректор в Свищов
A
A
A

Просветният министър проф. Тодор Танев назначи служебен ректор в Стопанската академия в Свищов. Това е проф. Иван Върбанов, който ще управлява висшето училище най-много шест месеца, както е по закон. В този период той ще трябва да подготви изборите за нов ректор на висшето училище, каза заместник-министърът на образованието проф. Николай Денков пред "Стандарт".

До тази ситуация, която е безпрецедентна за страната ни, се стигна, след като част от работещите в университета обжалваха избора за ректор на 35-годишната професор Теодора Димитрова. Тя е смятана за протеже на досегашния ректор проф. Величко Адамов. Жалбата е в Окръжния административен съд във Велико Търново, като на 9 юни предстои да бъде даден ход на делото. Изборът се обжалва на базата на това, че при свикването на Общото събрание, което избира ректора, са констатирани редица нарушения, включително възможности за нарушаване тайната на вота. МОН също направи проверка във вуза и назначаването на служебния ректор е именно на тази база.

Проф. Върбанов е съобщил пред Медиапул, че инициативният комитет в Стопанската академия отново ще издигне кандидатурата на доц. Иван Марчевски за ректор на академията.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Свищов Ректор

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички