Министърът на културата не е използвал шофьорската си книжка от години

Министърът на културата не е използвал шофьорската си книжка от години | StandartNews.com

София. Владимир Пенев вече спи по-спокойно, защото е овладял сложния си график на служебен министър на културата и на актьор. "В началото, преди месец, се чувствах ужасно напрегнат. Сега се усетих по-силен", призна вчера звездата пред Люба Кулезич по Нова.

Пенев сподели, че мечтата му е да финализира работата по стратегията в културата, започната от колегите му преди него. Другото най-важно нещо е да не се промени, да не се подаде на властовите изкушения - какъвто е влязъл на "Стамболийски" 17, такъв да излезе. Без да се главозамайва и да се взима на сериозно.

"Моята цел е да наложа личния си морал и отговорност. Знам, че звучи патетично и гръмко, но иначе няма смисъл", беше категоричен инспектор Попов от "Под прикритие". Той разкри и драматични моменти от биографията си. Сестра му, която преди време напусна този свят, била притискана от службите да стане техен агент.

"Тя беше в елитен клас в 7-мо училище. Повечето от нейните съученици после заеха сериозни позиции в държавата. Но не искам да говоря за тях. Един ден сестра ми се върна вкъщи ужасно разстроена. Бяха я привикали, за да я убеждават по доста груб начин", върна лентата Владо към семейните неволи.

Той почти се зарече, че няма да остане за дълго време в политиката. Ако е искал да го направи, е щял да мине по пътя - от депутатството до министерстването. Пенев се пошегува, че дори няма достатъчно собственост, за да се чувства адекватен на подобна мисия - той е горд притежател на единствен велосипед. Има шофьорска книжка, но през последните години не я е използвал, тъй като няма автомобил. Сега го вози служебен шофьор.

Преди дни Пенев беше на делови срещи в Любляна, а от утре е на делова визита в Москва. Дрес кодът на властта все така му тежи. Гледа по-често да сваля вратовръзката, която му подари Вежди Рашидов за "добре дошъл" в горещия стол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай