Сряда,

Медицинският университет отказа окупация

От: Администратор -
1668
Медицинският университет отказа окупация
A
A
A

София. Студентите от Медицинския университет (МУ) в София няма да окупират учебното заведение. Това показват резултатите от референдума, който се проведе в МУ, на който учащите трябваше да решат, дали да подкрепят окупацията на висши учебни заведения.

Николай Гешев, председател на Студентският съвет на учебното заведение, заяви за "Фокус", че в референдума са гласували общо 1945 студенти. От всичките бюлетини 12 са невалидни, 676 са гласували в подкрепа на окупациите на университетите, а 1257 – против. Това означава, че няма да има окупация на учебното заведение.

Гешев каза, че утре резултатите от проведения референдум ще бъдат препратени до всички медии, като в позицията на университета ще бъде написано, че Студентският съвет на Медицинския университет София е против окупациите на университетите. „Разбира се, че всеки студент има своя гражданска позиция, права и искания – всеки, който иска, може да се включва в протести", каза Гешев, като подчерта, че е важно това да не пречи на основните функции университетите. По думите му, научният процес във вуза протича нормално.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията