Медицинският университет отказа окупация

Медицинският университет отказа окупация | StandartNews.com

София. Студентите от Медицинския университет (МУ) в София няма да окупират учебното заведение. Това показват резултатите от референдума, който се проведе в МУ, на който учащите трябваше да решат, дали да подкрепят окупацията на висши учебни заведения.

Николай Гешев, председател на Студентският съвет на учебното заведение, заяви за "Фокус", че в референдума са гласували общо 1945 студенти. От всичките бюлетини 12 са невалидни, 676 са гласували в подкрепа на окупациите на университетите, а 1257 – против. Това означава, че няма да има окупация на учебното заведение.

Гешев каза, че утре резултатите от проведения референдум ще бъдат препратени до всички медии, като в позицията на университета ще бъде написано, че Студентският съвет на Медицинския университет София е против окупациите на университетите. „Разбира се, че всеки студент има своя гражданска позиция, права и искания – всеки, който иска, може да се включва в протести", каза Гешев, като подчерта, че е важно това да не пречи на основните функции университетите. По думите му, научният процес във вуза протича нормално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай