Лектор ще помага на Клисарова за науката

Съученикът на старозагорския кмет Иван Кръстев ще отговаря за европарите

Лектор ще помага на Клисарова за науката | StandartNews.com

Лектор и експерт по евросредствата избра премиерът Пламен Орешарски за зам.-министър на образованието. Иван Кръстев ще бъде третият помощник на просветната шефка Анелия Клисарова.

Иван Кръстев е магистър по международни отношения от СУ "Св. Климент Охридски" и по финанси от УНСС. Старозагорецът е роден през 1980 година, възпитаник на ГПЧЕ "Ромен Ролан" с английски език. Завършил е международни отношения в СУ "Св. Климент Охридски". От 2006 година работи в Министерството на труда и социалната политика първоначално като експерт, по-късно става началник-сектор и началник-отдел в Главна дирекция "Европейски фондове и международни програми", а от януари 2011 година оглавява дирекцията. Лектор е на множество форуми и семинари в сферата на управлението на средствата от ЕС, на социалното включване и политиката на пазара на труда у нас и в чужбина. Има сериозен международен опит и като представител на България в мрежата на експертите за комуникация и публичност по Европейския социален фонд.

Ресорът на новия зам.-министър ще бъдат европейските програми, като особено внимание ще се обърне на "Образование и наука за интелигентен растеж", по която се очаква най-сериозно финансиране.

Назначаването на Иван Кръстев за зам.-министър на образованието и науката според мен е изключително попадение, заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е негов съученик от езиковата гимназия "Ромен Ролан" в Града на липите. Иван е завършил елитното школо с пълно отличие и учители и съученици са останали с отлични впечатления от него. "Запомнил съм го като страшно амбициозен и упорит, качества, които безспорно ще му помогнат и на новото поприще", добави старозагорският градоначалник. Той не крие, че би потърсил с удоволствие съдействието на своя земляк Иван Кръстев за реализацията на различни образователни проекти през новия програмен период.

Колегите на Иван Кръстев от социалното министерство твърдят, че той е работохолик. Не оставя никога недовършена работа. Подготвените от него схеми и проекти за финансиране от Европейския съюз се одобряват от Брюксел без проблем, хвалят го чиновници. И разказват, че заради работата си Кръстев няма много време за семейството и приятелите. Иначе обича да чете и да гледа филми, предимно образователни. Фен е и на различните спортове, като първият от тях е футбола. Обича да пътува и поне веднъж годишно намира време, в което да посети някое интересно кътче на страната ни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай