Петък,

Лектор ще помага на Клисарова за науката

От: Failed to load user -
6752
Лектор ще помага на Клисарова за науката
A
A
A

Лектор и експерт по евросредствата избра премиерът Пламен Орешарски за зам.-министър на образованието. Иван Кръстев ще бъде третият помощник на просветната шефка Анелия Клисарова.

Иван Кръстев е магистър по международни отношения от СУ "Св. Климент Охридски" и по финанси от УНСС. Старозагорецът е роден през 1980 година, възпитаник на ГПЧЕ "Ромен Ролан" с английски език. Завършил е международни отношения в СУ "Св. Климент Охридски". От 2006 година работи в Министерството на труда и социалната политика първоначално като експерт, по-късно става началник-сектор и началник-отдел в Главна дирекция "Европейски фондове и международни програми", а от януари 2011 година оглавява дирекцията. Лектор е на множество форуми и семинари в сферата на управлението на средствата от ЕС, на социалното включване и политиката на пазара на труда у нас и в чужбина. Има сериозен международен опит и като представител на България в мрежата на експертите за комуникация и публичност по Европейския социален фонд.

Ресорът на новия зам.-министър ще бъдат европейските програми, като особено внимание ще се обърне на "Образование и наука за интелигентен растеж", по която се очаква най-сериозно финансиране.

Назначаването на Иван Кръстев за зам.-министър на образованието и науката според мен е изключително попадение, заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е негов съученик от езиковата гимназия "Ромен Ролан" в Града на липите. Иван е завършил елитното школо с пълно отличие и учители и съученици са останали с отлични впечатления от него. "Запомнил съм го като страшно амбициозен и упорит, качества, които безспорно ще му помогнат и на новото поприще", добави старозагорският градоначалник. Той не крие, че би потърсил с удоволствие съдействието на своя земляк Иван Кръстев за реализацията на различни образователни проекти през новия програмен период.

Колегите на Иван Кръстев от социалното министерство твърдят, че той е работохолик. Не оставя никога недовършена работа. Подготвените от него схеми и проекти за финансиране от Европейския съюз се одобряват от Брюксел без проблем, хвалят го чиновници. И разказват, че заради работата си Кръстев няма много време за семейството и приятелите. Иначе обича да чете и да гледа филми, предимно образователни. Фен е и на различните спортове, като първият от тях е футбола. Обича да пътува и поне веднъж годишно намира време, в което да посети някое интересно кътче на страната ни.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички