Кунева отговаря на въпроси на АБВ и ПФ

Кунева отговаря на въпроси на АБВ и ПФ | StandartNews.com

Във вторник номинираната за образователен министър Меглена Кунева ще отговаря на въпроси на депутатите от АБВ и ПФ, за да си осигури гласовете им. Срещите били уговорени вчера предиобед от съпредседателя на ПГ на РБ Найден Зеленогорски, научи „Стандарт".

„Не сме взели решение как ще гласуваме. Нека първо тя изложи своите виждания пред нас. Ако целите ни съвпадат, ще я подкрепим. Ако има разминаване, ще заседаваме", коментира проф. Борислав Борисов, който е шеф на групата на АБВ. Той не се нае с прогноза какво ще е решението на групата.

„Досега не сме я чували да се изказва за проблемите в образованието. Може да не ни харесва като човек, но пък да има идеи, които да подкрепим. Ако обаче е с виждания от типа на тези в антикорупционния закон с анонимните доноси и опитите да контролираш този, който те назначава и уволнява, явно ще се разминем. Но всичко все още е в сферата на предположенията", каза проф. Борисов.

От АБВ ще я питат дали ще подкрепи промените в Закона за висшето образование или ще е против.

„Парламентарната група на ПФ тепърва ще обсъжда този въпрос. След като никой не е сметнал за необходимо да ни уведоми предварително, значи няма и защо да бързаме и да си разваляме уикенда", коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той отново напомни, че именно за да се предотвратят подобни проблеми, е предложил да бъде създаден политически орган на партньорите в управлението, който да обсъжда предварително подобни казуси и да излиза с позиция. Патриотите ще искат да чуят от Кунева какво мисли за учебните програми по история, литература и география и как смята да спре изтичането на европейски и национални средства, давани за образованието, в частни джобове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай