Петък,

Кунева отговаря на въпроси на АБВ и ПФ

От: Failed to load user -
1075
Кунева отговаря на въпроси на АБВ и ПФ
A
A
A

Във вторник номинираната за образователен министър Меглена Кунева ще отговаря на въпроси на депутатите от АБВ и ПФ, за да си осигури гласовете им. Срещите били уговорени вчера предиобед от съпредседателя на ПГ на РБ Найден Зеленогорски, научи „Стандарт".

„Не сме взели решение как ще гласуваме. Нека първо тя изложи своите виждания пред нас. Ако целите ни съвпадат, ще я подкрепим. Ако има разминаване, ще заседаваме", коментира проф. Борислав Борисов, който е шеф на групата на АБВ. Той не се нае с прогноза какво ще е решението на групата.

„Досега не сме я чували да се изказва за проблемите в образованието. Може да не ни харесва като човек, но пък да има идеи, които да подкрепим. Ако обаче е с виждания от типа на тези в антикорупционния закон с анонимните доноси и опитите да контролираш този, който те назначава и уволнява, явно ще се разминем. Но всичко все още е в сферата на предположенията", каза проф. Борисов.

От АБВ ще я питат дали ще подкрепи промените в Закона за висшето образование или ще е против.

„Парламентарната група на ПФ тепърва ще обсъжда този въпрос. След като никой не е сметнал за необходимо да ни уведоми предварително, значи няма и защо да бързаме и да си разваляме уикенда", коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той отново напомни, че именно за да се предотвратят подобни проблеми, е предложил да бъде създаден политически орган на партньорите в управлението, който да обсъжда предварително подобни казуси и да излиза с позиция. Патриотите ще искат да чуят от Кунева какво мисли за учебните програми по история, литература и география и как смята да спре изтичането на европейски и национални средства, давани за образованието, в частни джобове.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички