Неделя,

Клисарова: Можем да увеличим учителските заплати

От: Администратор -
2367
Клисарова: Можем да увеличим учителските заплати
A
A
A

София. Има повишен единен разходен стандарт за професионалните училища и особено за тези професионални направления, които са най-търсени в момента. Това обяви пред БНР образователният министър Анелия Клисарова.

Като цяло единният разходен стандарт за ученик вече е повишен и това дава възможност за по-висок делегиран бюджет на самите директори, които да определят работните заплати, категорична бе Клисарова.

В тези 100 милиона, заделени в централния бюджет за наука, се разпределят и средства, които да мотивират младите учители и тези учители с по-високи постижения. В момента разработваме формули и възможности за разпределението на тези средства от 1 юли.

Ролята на университета е да промени мисленето на младите хора, участвали в окупацията - да изразяват становището си, да защитават мнението си, но с начини и средства, които не пречат на обществото и останалите им колеги и преподаватели. Така тя коментира втората окупация на Амла Матер миналия петък.

По думите й участниците в протеста, който беше прекратен тази сутрин "нямат мисленето, че университетът е символ на наука образование и свобода". "Получава се парадокс - как да му сложим вериги като е символ на свобода", продължи тя.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички