Казанлък ще има център за природоматематически науки

Казанлък ще има център за природоматематически науки | StandartNews.com

Стара Загора. Получиха парите за разширението на природоматематическата гимназия в Града на розите, обещани от премиера Борисов. Обещаните 490 хиляди лева за разширението на природоматематическата гимназия „Никола Обрешков" в Казанлък вече са в банковата сметка на школото.

„Това е един прекрасен коледен подарък за Казанлък, за неговите ученици и учители, които ни радват със своите успехи на престижни национални и международни състезания", заяви кметът на община Казанлък Галина Стоянова, която днес връчи чека на директора на училището Красимир Дамянов. Тя изказа своята благодарност към премиера Бойко Борисов, към министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев и към правителството, които изпълниха поетите още в първите дни на своето управление ангажименти – да осигурят база за Националната школа по физика на Теодосий Теодосиев и финансиране на проекта за Национален център по природо-математически науки към гимназия „Никола Обрешков". Както е известно, правителството вече прехвърли на общината сградата на бивщето училище по хидравлика в града за база на школата на Тео.

Директорът на гимназията Красимир Дамянов посочи, че имат готов инвестиционен проект за разширението на школото и веднага щяла да стартира процедурта за избор изпълнител на строителните дейности. Амбицията на ръководството е новият корпус да бъде готов още за следващата учебна година. Той ще има топла връзка на всеки етаж с основната сграда на гимназията и ще разполага със специализирани кабинети по физика, химия, астрономия, биология.

Отпуснатите от правителството средства ще бъдат само за строителството на новата сграда. За оборудването на кабинетите с необходимата апаратура гимназията ще кандидатства с друг проект към фондация „Америка за България".


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай