Понеделник,

Кандидат-студенти залягат над "Епопея на забравените"

От: Failed to load user -
1483
Кандидат-студенти залягат над "Епопея на забравените"
A
A
A

София. "Геройство и срам в "Епопея на забравените" и "Съпоставете цитатите и осмислите в тях проблемите: "Не оставяй да изстине буйно сърце на чужбина" и "Ти не ме оставяй да загина, Господи, преди да съм живял" са двете теми, над които залягат днес на предварителния кандидат-студентски изпит по литература в СУ "Свети Климент Охридски".

Кандидат-студентите имат право да избират между разработване на темата по произведението на Иван Вазов и есето, което е от цитати на Христо Ботев.

Първата тема бе изтеглена от Ангел Острянов от София, а втората - от Лазарина Николова в Зала 65 на Софийски университет.

На днешния предварителен изпит по литература се явяват 1345 кандидат-студенти. Студентите в залата реагираха със смесени чувства.

Основните изисквания са да се познава материалът, кандидат-студентите да притежават умения да конструират текст, да интерпретират и да са грамотни, заяви след изтеглянето на темите доцент Иван Иванов - председател на Изпитната комисия. По думите му в различните кандидат-студентски кампании студентите правят различен избор относно на кой вариант да заложат. Не искам да отговаря категорично, защото не е приятно да го кажа, но нивото на кандидат-студентите в последните години определено пада, каза Иванов.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички