Четвъртък,

Избират носител на президентския медал в АУБ

От: Failed to load user -
909
Избират носител на президентския медал в АУБ
A
A
A

Благоевград. Кой ще е носител на президентския медал на Американския университет? Отговорът ще стане ясен в неделя на тържество в студентския център „Америка за България" в Благоевград. Изявени възпитаници на АУБ ще бъдат отличени на церемония, която ще започне в 17:00 часа.

Кулминацията ще настъпи с обявяването на носителя на президентския медал – студент от завършващия випуск, който най-пълно изразява идеите на Американския университет в България. Той трябва да има не само отличен успех, но и да олицетворява идеалите на образованието в американски стил liberal arts – да съчетава успешно учебния процес с дейности извън клас, които да допринасят за развитието на общността.

Церемонията по награждаване на изявени студенти се провежда в края на всяка учебна година и дава признание на младежите с най-високи академични постижения за последните три семестъра. Студентите с общ успех между 3.80 и 4.00 (по четирибалната система на оценяване) след завършването на поне два семестъра се включват в почетния списък на президента. Четвъртокурсниците, които са се изявили в една от десетте академични специалности или са се занимавали активно с извънкласна дейност, получават специални отличия. На церемонията се връчват и различни стипендии и награди, спечелени през изтеклата учебна година.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички