Избират носител на президентския медал в АУБ

Раздават стипендии и награди на най-добрите студенти

Избират носител на президентския медал в АУБ | StandartNews.com

Благоевград. Кой ще е носител на президентския медал на Американския университет? Отговорът ще стане ясен в неделя на тържество в студентския център „Америка за България" в Благоевград. Изявени възпитаници на АУБ ще бъдат отличени на церемония, която ще започне в 17:00 часа.

Кулминацията ще настъпи с обявяването на носителя на президентския медал – студент от завършващия випуск, който най-пълно изразява идеите на Американския университет в България. Той трябва да има не само отличен успех, но и да олицетворява идеалите на образованието в американски стил liberal arts – да съчетава успешно учебния процес с дейности извън клас, които да допринасят за развитието на общността.

Церемонията по награждаване на изявени студенти се провежда в края на всяка учебна година и дава признание на младежите с най-високи академични постижения за последните три семестъра. Студентите с общ успех между 3.80 и 4.00 (по четирибалната система на оценяване) след завършването на поне два семестъра се включват в почетния списък на президента. Четвъртокурсниците, които са се изявили в една от десетте академични специалности или са се занимавали активно с извънкласна дейност, получават специални отличия. На церемонията се връчват и различни стипендии и награди, спечелени през изтеклата учебна година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай