Гонят политици от бунта на Анонимните

Гонят политици от бунта на Анонимните | StandartNews.com

София. Политиците ще са персона нон грата на шествието на Анонимните в понеделник. Всички, които дойдат в качеството си на представители на партийни организации, ще бъдат отстранявани от органите на реда. Протестът е срещу политическата система в страната и има само граждански характер, заяви координаторът му в България Янаки Ганчев, който е председател на Асоциацията на потребителите на телекомуникации и интернет.

Около 5000 души се очакват на митинга в София. Той ще започне в 18 часа пред НДК. След това протестиращите ще тръгнат към храма "Св.Александър Невски". По думите на Ганчев в инициативата ще участват най-малко 15 български града. Това е част от световния бунт на Анонимните, като амбициите на българските организатори е у нас на улицата да излязат най-много хора в Европа.

След този протест България вече няма да е същата, зарече се Ганчев. Шествието ще мине под лозунга "Смяна на 45+23", защото според организаторите политическият модел у нас въобще не се е променял през годините. 

Ние не искаме да се повтаря политическата въртележка, при която едни се свалят, а други отново идват на власт и от която останалите 99% духаме супата. Искаме да се изринат всички политици, които пак се опитват да „яхнат" народа, каза Янаки Ганчев. Той даде за пример модела на управление в Исландия, където Конституцията е написана от гражданите.

Целим търсене на формат, в който гражданското общество да има по-добро включване в управлението и разпределянето на обществените средства, обясни Георги Папурин от организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай