Понеделник,

Гимназисти учат за екскурзоводи в Бургас

От: Администратор -
Гимназисти учат за екскурзоводи в Бургас
A
A
A

Центърът за подкрепа на личностното развитие в Бургас отново започва сформирането на школа по туристическо екскурзоводство. Това съобщиха от Общината. В нея може да се записват ученици от гимназиален курс, които свободно говорят чужд език – английски, немски, испански, френски, руски и др.

В първата си част обучението на децата ще бъде съсредоточено върху теорията на екскурзоводската дейност. Учениците ще се запознаят с историята на Бургас, като специален акцент ще бъде поставен върху миналото на Акве калиде и остров Света Анастасия. Практическото обучение по екскурзоводство ще бъде насочено към опознаване на археологическите обекти в региона на Бургас.

Желаещите да се запишат в школата по екскурзоводство трябва да подадат заявление в ЦПЛР – Бургас. Обучението по екскурзоводство стартира през учебната 2013 – 2014 година. Школата има за цел да подготви ученици, които да предоставят екскурзоводски услуги на туристи. Курсът продължава две години, а лекциите се водят от действащ лицензиран екскурзовод.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички