Понеделник,

Гимназисти учат за екскурзоводи в Бургас

От: Администратор -
Гимназисти учат за екскурзоводи в Бургас
A
A
A

Центърът за подкрепа на личностното развитие в Бургас отново започва сформирането на школа по туристическо екскурзоводство. Това съобщиха от Общината. В нея може да се записват ученици от гимназиален курс, които свободно говорят чужд език – английски, немски, испански, френски, руски и др.

В първата си част обучението на децата ще бъде съсредоточено върху теорията на екскурзоводската дейност. Учениците ще се запознаят с историята на Бургас, като специален акцент ще бъде поставен върху миналото на Акве калиде и остров Света Анастасия. Практическото обучение по екскурзоводство ще бъде насочено към опознаване на археологическите обекти в региона на Бургас.

Желаещите да се запишат в школата по екскурзоводство трябва да подадат заявление в ЦПЛР – Бургас. Обучението по екскурзоводство стартира през учебната 2013 – 2014 година. Школата има за цел да подготви ученици, които да предоставят екскурзоводски услуги на туристи. Курсът продължава две години, а лекциите се водят от действащ лицензиран екскурзовод.

Тагове:

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички