Гимназисти учат за екскурзоводи в Бургас

Гимназисти учат за екскурзоводи в Бургас | StandartNews.com

Центърът за подкрепа на личностното развитие в Бургас отново започва сформирането на школа по туристическо екскурзоводство. Това съобщиха от Общината. В нея може да се записват ученици от гимназиален курс, които свободно говорят чужд език – английски, немски, испански, френски, руски и др.

В първата си част обучението на децата ще бъде съсредоточено върху теорията на екскурзоводската дейност. Учениците ще се запознаят с историята на Бургас, като специален акцент ще бъде поставен върху миналото на Акве калиде и остров Света Анастасия. Практическото обучение по екскурзоводство ще бъде насочено към опознаване на археологическите обекти в региона на Бургас.

Желаещите да се запишат в школата по екскурзоводство трябва да подадат заявление в ЦПЛР – Бургас. Обучението по екскурзоводство стартира през учебната 2013 – 2014 година. Школата има за цел да подготви ученици, които да предоставят екскурзоводски услуги на туристи. Курсът продължава две години, а лекциите се водят от действащ лицензиран екскурзовод.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай