Сряда,

Евровотът гони абитуриентите

От: Администратор -
2181
Евровотът гони абитуриентите
A
A
A

София. Изборите за евродепутати прогониха столичните абитуриенти от училищата на 24 и 25 май. Изпращанията, планирани в тези два дни, не могат да бъдат провеждани нито в сградите на школата, нито в дворовете им. Това става ясно от заповед на шефа на столичния просветен инспекторат Ваня Кастрева. В нея е записано, че се издава във връзка с изпълнението на Указа на президента за евроизборите.

Става дума само за школата, в които ще бъдат разположени изборни секции. В тях няма да може да се честват както изпращанията на завършващи ученици, така и празникът на св. св. Кирил и Методий. На 24 май в училищните сгради ще бъдат изграждани самите секции, а на 25 май се провежда вотът. В тези дни сградите ще бъдат под охраната на МВР, пише в заповедта. На училищните директори се препоръчва да потърсят за заплануваните мероприятия читалища, театри и други културни институции. Директорът на 119-о СОУ Диян Стаматов каза пред "Стандарт", че ще свика учениците си пред зала "Фестивална" на 25 май, когато е балът на училището. Преди дни просветният министър Анелия Клисарова попита ЦИК може ли да се провеждат мероприятия в изборния ден, но от комисията отговориха, че това е в компетенциите на кметовете.

Школски шефове разказаха също, че няма да има проблем с консумацията на алкохол при абитуриентите на 25 май, защото пиенето е забранено до 20 часа в изборния ден. Баловете започват в този час, така че учениците ще могат и да полеят навлизането си в живота.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията