Неделя,

"Дивият свят на Източните Родопи" гостува на Варна и Сливен

От: Failed to load user -
1997
"Дивият свят на Източните Родопи" гостува на Варна и Сливен
A
A
A

Варна. От 24 октомври до 25 ноември 2013 изложбата "Дивият свят на Източните Родопи" ще гостува на Варна и Сливен.

Досега "Дивият свят на Източните Родопи" беше представена с голям успех в София, Бургас, Кърджали, Благоевград, в Посетителския и информационен център на Националния парк „Рила" и в Дирекцията на Природен парк „Беласица".

Официалното откриване във Варна е в 10.30 ч. на 24 октомври в рамките на Деня на Холандия във Варна и в присъствието на посланика на Кралство Нидерландия Том ван Оорсхот, кмета на града Иван Портних и кмета на холандския град Дордрехт Арно Брок. Жителите и гостите града могат да видят 13 снимки от "Дивият свят на Източните Родопи" заедно с изложба, представяща съвременна Холандия в централното фоайе на общината (бул. "Осми приморски полк" № 43). Акцент е снимка на дивите коне тарпани, живели някога в Европа и заселени отново в района на Източните Родопи през 2011 година от българско-холандския проект „Новото тракийско злато", който работи вече пета година за устойчивото развитие на този красив български край.

Други 13 снимки от "Дивият свят на Източните Родопи" ще бъдат изложени в Дома на водата (Общинския екологичен център) в Сливен. Официалното откриване е също на 24 октомври, в 11 часа.

"Дивият свят на Източните Родопи" представя на спиращи дъха пейзажи, прекрасни бозайници, редки птици и влечуги, красиви цветя и загадъчни насекоми от този красив и малко познат български край. Биоразнообразието на Източните Родопи е едно от най-богатите и запазените в Европа: включва 1962 растителни и 4329 животински вида.

Изложбата е организирана от фондация „Новото тракийско злато – България" в сътрудничество с холандската фондация Кросбил Гайдс и Българска Фондация Биоразнообразие, както и с медийното партньорство на Vesti.bg.

„Новото тракийско злато" e петгодишен проект (2009-2014) за устойчивото развитие на Източните Родопи, финансиран от Националната пощенска лотария на Холандия, най-голямата благотворителна лотария на страната. По проекта работят български и холандски експерти екотуризъм, устойчиво развитие, биоразнообразие/дива природа, биологично земеделие, ПР и комуникации. В подкрепа на екипа са ангажирани холандските организации АРК с опит в опазването на околната среда и Авалон, специализирана в развитието на биологично земеделие.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com