Вторник,

Директори подкрепят Вежди за Класическата

От: Администратор -
3326
Директори подкрепят Вежди за Класическата
A
A
A

Не съсипвайте името на НГДЕК, върнете я в "Модерно предградие", заявиха те

Директори на училища подкрепиха културното министерство за връщането на Класическата гимназия в столичния квартал "Модерно предградие". "Трябва да се уважи решението на МК и заповедта на министър Вежди Рашидов НГДЕК да се върне в ремонтираната сграда". Това заяви Величка Велянова, шеф на Националното училище по културата в Горна баня.

"Ако не отидат там, ведомството трябва да върне около 2,2 млн. лв., с които е финансиран ремонтът на школото. Това означава да бъдат намалени бюджетите на всички нас", заяви тя. "Жалкото е, че се съсипва името на НГДЕК", допълни Велянова. Директорът на Националното музикално училище Милка Митева пък заяви, че сегашните протестни действия срещу връщането на гимназията омаловажават постигнатото от НГДЕК.

"Бих попитала толкова дейното в протестите родителско настоятелство защо досега не успя да организира транспорта на децата, след като твърдят, че училището им е толкова далече", допълни тя. Някои от инициаторите на кампанията за оставане на Женския пазар спекулират с подкрепата на Реформаторския блок за каузата им. Във връзка с това ръководството на Министерството на културата изпрати отворено писмо до лидерите на РБ, в което се посочва, че оставането в центъра е невъзможно по три причини. Първата от тях е, че сградата в "Модерно предградие" принадлежи на училището, а останалите две - че ако гимназията не се върне, средствата за ремонта от 2,2 млн. лв. няма да бъдат възстановени, а служителите на МК ще носят наказателна отговорност за безстопанственост.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички