Директори подкрепят Вежди за Класическата

Директори подкрепят Вежди за Класическата | StandartNews.com

Не съсипвайте името на НГДЕК, върнете я в "Модерно предградие", заявиха те

Директори на училища подкрепиха културното министерство за връщането на Класическата гимназия в столичния квартал "Модерно предградие". "Трябва да се уважи решението на МК и заповедта на министър Вежди Рашидов НГДЕК да се върне в ремонтираната сграда". Това заяви Величка Велянова, шеф на Националното училище по културата в Горна баня.

"Ако не отидат там, ведомството трябва да върне около 2,2 млн. лв., с които е финансиран ремонтът на школото. Това означава да бъдат намалени бюджетите на всички нас", заяви тя. "Жалкото е, че се съсипва името на НГДЕК", допълни Велянова. Директорът на Националното музикално училище Милка Митева пък заяви, че сегашните протестни действия срещу връщането на гимназията омаловажават постигнатото от НГДЕК.

"Бих попитала толкова дейното в протестите родителско настоятелство защо досега не успя да организира транспорта на децата, след като твърдят, че училището им е толкова далече", допълни тя. Някои от инициаторите на кампанията за оставане на Женския пазар спекулират с подкрепата на Реформаторския блок за каузата им. Във връзка с това ръководството на Министерството на културата изпрати отворено писмо до лидерите на РБ, в което се посочва, че оставането в центъра е невъзможно по три причини. Първата от тях е, че сградата в "Модерно предградие" принадлежи на училището, а останалите две - че ако гимназията не се върне, средствата за ремонта от 2,2 млн. лв. няма да бъдат възстановени, а служителите на МК ще носят наказателна отговорност за безстопанственост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай