Сряда,

Директор: Диплома от Математическата ви прави управници

От: Failed to load user -
13127
Директор: Диплома от Математическата ви прави управници
A
A
A

Видин. Ако искате да станете управляващи, завършете Математическата – това каза при откриването на новата учебна година директорът на видинската гимназия Георги Иванчев. В момента всички управляващи във Видин – областен управител, кмет, заместници, шефове на банки и лидери на политически партии са завършили това училище, заяви той.

От тази година гимназията има нова сграда – доскорошното основно училище “Климент Охридски”. В нея ще се учи на една смяна и ще има кабинети за всички учебни предмети. В първия ден учениците влязоха в 23 класни стаи и в 4 компютърни кабинета. Учениците – над 600 оживиха  обезлюдения видински квартал “Калето”. За пръв път в нея постъпват ученици, завършили само четвърти клас. За откриването освен родители, дойдоха възрастни хора, учели някога в тази гимназия. Те са най-добрите, където и да работят, посочи ги Георги Иванчев. И пожела на учениците да наблягат на учението, за да станат търсени специалисти и управляващи като тях.

За 35-ти  път започна учебна година и узбечката Рая Джоканова. За поредна година тя ще преподава руски език в Математическата.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички