Деца искат да учат руски

Учителят по физкултура Владислав Янев приема от първия секретар на посолството на Русия Роберт Шестаков футболни топки за отбора на 141-во основно училище в София

Деца искат да учат руски | StandartNews.com

Модата на ученето на руски език сред децата се завръща. 13 ученици от II, III и IV клас на столичното 141-во основно училище в кв. "Свобода", тяхната директорка Нели Недялкова и учителите Мария Колева и Владислав Янев се впечатлиха от сградата на посолството на Москва в София.

В школото им се възобновява преподаването на езика на Александър Пушки като втори чужд от V клас. Децата признаха, че са нетърпеливи да започнат да го учат. 141-во училище е избрано с жребий да бъде "Отборът на Русия" в символично мини световно първенство по футбол в София между ученически тимове през юни по време на световното в Бразилия. Тийнейджърите бяха сърдечно посрещнати от дипломата Роберт Шестаков, който им показа посолството и разказа историята му. Децата бяха почерпени с традиционния руски чай и сладкиши. Дипломатът им подари футболни топки, а те му връчиха български подаръци и на тръгване благодариха със "Спасибо". Тийнейджърите гостуваха и на Московския културно-делови център "Дом на Москва в София", където е било първото руско посолство у нас след Освобождението на България от турското владичество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай