Дете на път да промени ученическия бележник

Дете на път да промени ученическия бележник | StandartNews.com

Второкласник от София е на път да промени ученическия бележник. Боян Ганев, който написа писмо до Меглена Кунева, се срещна лично с нея. Припомняме, че детето поиска от образователния министър да има графа "похвала" в бележника.

"Днес се срещнах с 8-годишния Боян Ганев, ученик от II клас в столичното 51 СОУ. Боян написа отворено писмо, в което предлага промени в ученическата книжка. Има два начина на мислене. Единият е оценка и строг контрол. Другият е от първи до четвърти клас да не се напрягат децата. Аз бих казала - окуражете ги и те ще извадят най-доброто от себе си. Гледната точка на Боян подкрепя второто и се надявам това да се сбъдне", написа Меглена Кунева във Фейсбук, където публикува снимка от срещата с второкласника.

В бележника не трябва да има само място за забележки, смята 8-годишният Боян. По този начин текущо през учебната година се регистрират само лошите действия на учениците, от което за последните постоянно се напомня, а нерегистрирането на добрите води да тяхната бърза забрава. Според второкласника това освен че не е честно, и не помага за добрите отношения в училището. Ученикът смята, че ако целогодишно системно се поощряват добрите постъпки, както се наказват лошите, това би намалило агресията между учениците, а и ходенето на училище би станало по-приятно за всички. По този начин и в масовия случай изреченото от учителя "Дай си бележника!" няма да звучи страшно. Накрая второкласникът завършва с надеждата, че отворената форма на неговото писмо ще предизвика вниманието на обществото и много хора, сдружения и организации публично ще дадат своята подкрепа за предложените от него промени в ученическия бележник и училищните правилници.

Вижте видеото на Нова тв от срещата на Кунева и ученика:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай